petak, 28.09.2007.

Za Početak...

Lana: Pozdrav… Ovo je uvodni dio, dakle prvi post na blogu. Tu možete saznati kako je nastala ideja za blog, o čemu ovaj blog uopće, tko su njegovi kreatori ilivamga autori.

Jednog dosadnog kišnog dana, nas tri smo odlučile započeti pisanje bloga... Ma je, možete si misliti… Zapravo naša priča počinje ovako – Bio je prekrasan, sparan, još jedan u nizu vrućih ljetnih dana. Priključila sam se na Internet, zaražena nadolazećom Harry Potter groznicom… Otkada sam prvi puta saznala za seriju HP knjiga pa sve do sada, pronašle su i označile jedan divni dio moga života. Otvorila sam Google i upisala Harry Potter da vidim koje su novosti u svijetu čarobnjaštva i magije. Naišla sam na jedan HP forum i ubrzo zatim počela pisati vlastitu HP priču… Tamo sam upoznala neke, sada meni vrlo posebne, ljude te se sprijateljila s Amber i Rhiannom.
Rhianna: Amber mi je u jednom trenutku otkrila da piše HP priču i zamolila da pročitam. Stalno je hvalila Lanino pisanje, pa sam skoknula i do njene priče. Obje su me oduševile... Pričajući o njihovim radnjama počele su padati zanimljive ideje i shvatile smo koliko je zabavno zajedno nešto stvarati.
Ne znam kakvo je točno bilo vrijeme ali znam da je bila večer kad su mi Amber i Lana doletjele u stilu "Znaš ona dobra ideja koju smo imale???" Naravno da mi je trebalo nekoliko trenutaka da shvatim o čemu one to...
Lana:...stoga je uskoro dogovoreno udruživanje talenata... a sada ćete vidjeti i što smo uspjele sklepati…
Amber: Oni koji znaju forum o kojem smo pričale, shvatit će da je ovo zapravo mješavina naših dnevnika. Naravno, potpuno smo ih izmjenile i dodale mnogo novih stvari, no prepoznat će se neki od naših događaja koje smo nadam se dobro napisale...

Nadamo se da ćete biti uz nas kroz ovu našu pustolovinu!

O priči:
Ovo nije naša verzija nekoga djela Harry Potter knjige, niti njen osmi dio, niti joj radnja ide po nekoj od knjiga… Ovo je isključivo naša mašta, bez pravila, bez ograničenja, bez kako bi bilo kad bi bilo. Dakle u našoj priči su dobrim djelom izmišljeni likovi, a jednim djelom uzeti iz HP-a, događaji nemaju nikakve veze sa stvarnima, niti likovi idu redoslijedom kao u orginalnoj priči. (misli se na generacije, o čemu točno govorimo, shvatit ćete uskoro).

O autoricama:
Tri mlade dame, s voljom i talentom za pisanje koje su odlučile svoj izmaštani svijet podijeliti i sa drugima te im dati priliku da uživaju barem upola koliko one to čine pišući. Iako nam je broj spao na dvije, predstaviti ćemo se sve tri, jer sve tri smo pridonijele stvaranju ove priče.

Amber – Ako me krenete tražiti, vjerojatno ćete me naći ugodno smještenu na nekom velikom stablu sa jednom od svojih omiljenih knjiga u ruci. Osjećaj slobode među visokim granama, vedro nebo iznad mene i tišina isprekidana tek možda pjevom ptica, prije ili kasnije me natjeraju da odložim knjigu, smjestim se udobnije i počnem stvarati svoje male svijetove mašte. najviše volim pisati o sasvim običnim danima koji svojim rukopisom polako prenosim u naš magični svijet. Moje pisanje prepoznati ćete po tome što ne kompliciram toliko stvari, nego samo pokušavam čim više približiti i dočarati priču...
Rhin dodaje - Ovi obični dani o kojima Amber piše uopće nisu više obični kad ona jednom prođe kroz njih... To su opušteni, zabavni trenutci u kojima jednostavno poželiš da si zavaljen u fotelji s ostalim likovima iz priče i gađaš jastukom najbližeg od njih ili se smiješ provali nekog trećeg. U čupavim papučama uz vatru kamina s toplom čokoladom u drugoj ruci.

Lana – Autorica na osnovu čije je izvorne priče najvećim dijelom stvoren blog. Inače perfekcionist, egocentrik i osoba visokih kriterija koja ne voli svima dopuštati ulazak u svoj svijet (sve sličnosti sa samim likom Lane naravno nisu slučajne :D)

Volim u stvarima i ljudima oko sebe tražiti pozadinu priče, malene priče koje daju posebnost i još jednu dimenziju - takve stvari nažalost sve manje nalazim u stvarnom svijetu, prečesto je ono što vidiš jednako onomu što dobiješ. Stoga ih stvaram sama.
S velikim pisaćim blokom naslonjenim na koljena i olovkom u ruci ili malim prijenosnim računalom (u istom položaju), slušalicama na ušima sa glasnom glazbom koja mi pomaže pri odlasku u čarobni svijet - bez pravila, zakona, nemogućih stvari, svijet gdje je sve moguće - svoje vlastite svjetove najčešće stvaram noću, u razdoblju dok svi ostali spavaju. Nešto prepoznatljivo moje što ćete moći prepoznati u samoj priči bi bili potresni/dramatični dijelovi, metafore i spletovi unutarnjih misli likova te zapleti (isti oni tajnoviti i misteriozni na koje odgovore nikad ne dobijete odmah :D). Tako da ćete, nakon par nastavaka, bez razmišljanja ustvrditi koji su moji djelovi, a nakon još par nećete biti sigurni piše li to uopće više osoba wink
Rhin dodaje - E, ako nas poželite ozljediti na kraju nekog nastavka jer smo vas ostavile u neizvjesnosti...potražite Lanu...to je vjerojatno ona zakuhala :)
Lana dodaje - Isto vrijedi i za trometarske postove, ali *pssst*
Rhin dodaje - Što me podsjetilo da bih vam mogla opisati jedan dio postupka stvaranja novog nastavka. Dakle, unaprijed dogovorimo glavne crte sadržaja, više manje odlučimo tko će što pisati i bacamo se na posao. Onda se jednog jutra probudim, otvorim naš zajednički dokument, i vidim napisanu scenu, još dvije neplanirano dodane, par ideja za treću koja se nadovezuje za njih, a unutar svega upletenu metaforu od nekoliko stranica čije natuknice sežu nekoliko nastavaka unatrag i još toliko unaprijed :) (za slučaj da se itko pitao kako nam uspjeva imati nastavke od preko 20 stranica :) )


Rhianna - Kažu da sam strpljiva, da sam (počesto naporni) perfekcionist znam i sama.:) Volim maštu, kreativnost i stvaranje u bilo kojem obliku. Počevši od čitanja i pisanja, pa do glazbe, crtanja, fotografije i modeliranja. Uz to volim vrijeme provoditi s meni dragim ljudima a ako još sve to spojim s boravkom u prirodi - moj dan je savršen!
U pisanju su moj zaštitni znak slikoviti opisi, a ako neki lik u priči pretjera u dramatiziranju, vjerojatno sam i tu ja kriva. Nedavno sam pronašla i novu ljubav prema slaganju spontanih scena koristeći osobnosti likova. Kao što su likovi ključni dio doživljaja dok čitam tuđa djela, tako se trudim i ja iskoristiti sav njihov potencijal. (kako nas ovdje ima više, znaju se dogoditi i rasprave oko toga kakav je zapravo neki naš lik, no to je rijetkost :))
Lana dodaje - Rhianna, zaboravila si dodati i romantične scene, jer su tvoje zbilja posebne. yes
Rhin dodaje - Ah, kad mi Sirius i Lana ne žele dati priliku da iskoristim taj svoj potencijal :)

Za kraj:
Samo na kraju, moramo nešto dodati, to jest, dužni smo vam nešto objasniti. Vjerovatno ste primjetili razliku između adrese bloga i njegovog naziva; evo u čemu je stvar - Prvotni smišljeni naziv/ime za blog, bio je Sjene Prošlosti, taj naslov je više nego prikladan za blog, ali na našu veliku žalost (burninmad) ta adresa je već zauzeta. Netko je već napravio blog na to ime, ali taj blog nije pisan oko dvije godine. Mi smo dakako ostavile komm, sa molbom za brisanje bloga, kada već nije aktivan, ali nekako nismo baš sigurne koliko će to biti uspješno... cry Nadamo se kako sada razumijete u čemu je stvar, dakle ne, nije pogreška u naslovu :)

- 14:05 -

Komentari (36) - >Isprintaj - #

Sljedeći mjesec >>

~There are three sides to every story: yours, theirs and the truth.~


I found a grave
Brushed off the face
Felt your light
And I remember why I know this place

As much as it hurts,
Ain’t it wonderful to feel?
So go on and break your wings
Follow your heart 'til it bleeds
As we run towards the end of the dream

I’m not afraid
I pushed through the pain
And I’m on fire
I remember how to breathe again

Why must we fall apart to understand how to fly?
I will find a way
Even without wings

Follow your heart
'Til it bleeds
As we run towards the end of the dream

Follow your heart
'Til it bleeds
And we’ve gone to the end of the dream.


“ The End of the Dream”
by Evanescence



~*~*~*~*~*~*~*~*~


Svjesni smo da se likovima u našoj priči godine i razdoblja kada su bivali u Hogwartsu ne poklapaju s orginalnom pričom (i to nije nužno jedino što se ne poklapa.)
Štoviše, namjerno smo to napravile.

Dakle, naoružajte se svojim HP znanjem prije čitanja, i pripremite se da ga izokrenemo
naglavačke. =)




Shadows:


Lana
Misteriozni vihor kreativnosti (ne znaš kad će doći i tko će ostati živ kad prođe). Napravila je prve korake u ovom našem svijetu, dala mu prvotni oblik i boju. Lana ne može razmišljati linearno, njene se ideje uvijek isprepleću čak i kad se sama više ne sjeća gdje ih je htjela uplesti.


Rhianna
Glavni "stilist" i osoba bez koje ovaj blog ne bi bio tako lijep kao što je. Lanina "sigurna luka" i osoba koja uz puno strpljenja prepravlja, uređuje i nadopunjuje tekstove, uskače gdje treba i sa zadnjim kapima entuzijazma pokušava ubrzati dugotrajni proces
objave novog posta :D



Linkovi:


*Elisabethina vila Fotografija na koju smo naišle na netu a koje se prilično dobro poklapa s našom našom vizijom Elisabethine kuće.

*Rhianna ~Eris' Servant a.k.a. Lestat Lestatova vizija Rhianne (Rhin se slaže da je dosta dobro pogođena :))

*Bellatrix Black ~Eris' Servant a.k.a. Lestat Lestatova vizija Bellatrix u njenim Hogwartskim danima (pouzdano znamo da je crtež nastao nakon njezinog pojavljivanja u 9. nastavku ;))

*Samatha Moore ~Samy Naša Samyca :)






_________


Google grupa Sjene prošlosti

Prijavite se na Google grupu Sjene prošlosti, ako želite na svoju email adresu dobivati obavijesti o novim nastavcima.

Email:



Visit this group


Preporučeni preglednik Mozzila Firefox